De EPFL, de belangenvereniging waarin de Europese competities zijn vertegenwoordigd, ziet niets in de komst van een mogelijke Europese Super League.

Al maanden doen er geruchten de ronde dat topclubs uit met name Duitsland, Italië en Spanje overleg voeren om een nieuwe competitie op te richten die op termijn de Champions League moet vervangen.

Het is de topclubs een doorn in het oog dat ze zich dienen te kwalificeren voor het kampioenenbal en dus het risico lopen veel inkomsten mis te lopen.

"De EPFL is fel tegen de komst van een Super League en welke competitieopzet dan ook die de droom van honderden clubs vernietigt om het hoogste niveau te bereiken en mogelijk een Europese trofee te winnen", aldus voorzitter Lars-Christer Olsson op de website van de EPFL.

"Deze droom moeten we in leven houden."

Discussies

De EPFL vindt dat de Europese voetbalautoriteiten meer moeten doen om de financiële kloof tussen clubs te verkleinen.

"De rijkdom moet anders worden verdeeld, zodat er een betere balans ontstaat in het Europese voetbal. Wij willen een actieve rol spelen als hierover discussies ontstaan."

De UEFA overlegt eind dit jaar over een mogelijke aanpassing van het format van de Champions League. Doordat de televisiecontracten pas in 2018 aflopen, vindt op zijn vroegst dat jaar een verandering plaats.