Harry Kane is ervan overtuigd dat Tottenham Hotspur een stokje kan steken voor een historische landstitel van Leicester City.

Dankzij een 4-0 zege bij Stoke City verkleinden de Spurs de achterstand op de lijstaanvoerder maandagavond tot vijf punten. Er zijn slechts vier speelrondes te gaan in de Premier League.

"We zitten ze op de hielen, wij geven niet op", zegt Kane in gesprek met de BBC. "We denken dat we kampioen kunnen worden. Als we zo doorgaan, zijn er in elk geval weinig teams die ons verslaan."

Door een 2-2 gelijkspel tegen West Ham United liep Leicester City zondag averij op. "Het is aan ons om de druk nog verder op te voeren", aldus Kane, die tweemaal scoorde tegen Stoke en met 24 goals de topscorerslijst aanvoert.

"Natuurlijk staat Leicester City er nog steeds goed voor, maar wij blijven ervoor gaan."

Pochettino

Spurs-manager Mauricio Pochettino kijkt vooral naar het optreden van zijn eigen ploeg.

"Vandaag hebben we een goed signaal afgegeven, we speelden perfect. Natuurlijk dromen we van de titel. De eerste dag van dit seizoen voelde ik al dat het een speciaal jaar zou worden."

Spurs vervolgt de Premier League volgende week maandag met een thuiswedstrijd tegen West Bromwich Albion. Een dag eerder stuit Leicester City in eigen huis op Swansea City.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Premier League