Tottenham Hotspur heeft maandagavond goede zaken gedaan in de titelstrijd met Leicester City. In het Britannia Stadium zetten de Spurs eenvoudig Stoke City opzij: 0-4.

Door de overwinning van Tottenham Hotspur is het verschil met Leicester City nog maar vijf punten. De 'Foxes' kwamen zondag niet verder dan een gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen West Ham United. Beide teams moeten nog vier wedstrijden spelen.

Harry Kane en Dele Alli namen de productie voor Tottenham op zich. Zowel Kane als Alli scoorde twee keer. 

Stoke City had weinig te vertellen in het eigen Britannia Stadium, waar tegenstanders het doorgaans moeilijk hebben. In de negende minuut was het al raak voor Tottenham. Kane kwam vanaf links het zestienmetergebied binnen en schoot de bal in de verre hoek in het doel.

Christian Eriksen liet vlak voor rust een grote kans liggen om de score te verdubbelen: de Deen faalde oog in oog met Shay Given. Hij wist de ervaren reservedoelman wel te verschalken, maar zijn schot spatte uiteen op de lat.

In de eerste helft wist Stoke City daar alleen een schot van Marko Arnautovic tegen over te stellen. De oud-speler van FC Twente zag zijn inzet gekeerd worden door Hugo Lloris.

Deli Alli

Na rust was het duel in een tijdbestek van vier minuten beslist. In de 67e minuut wipte Alli de bal na een assist van Eriksen over Given in het doel en in de 71e minuut mocht Kane zijn tweede maken, omdat Erik Lamela niet zelfzuchtig was. Daarmee gaat Kane met 24 doelpunten nu alleen aan de leiding in het topscorersklassement.

Alli had vlak na zijn eerste doelpunt al een enorme kans laten liggen op 0-3. De Engels international omspeelde Given, maar slaagde er niet in om de bal in het lege doel te schuiven. Zijn poging trof slechts de buitenkant van de paal.

Acht minuten voor tijd maakte Alli, opnieuw op aangeven van Eriksen, alsnog zijn tweede goal van de avond door een volley. Hiermee bepaalde hij de eindstand op 0-4 en mogen de Spurs nog hoop houden op het eerste landskampioenschap sinds 1961.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Premier League