FC Barcelona-trainer Luis Enrique snapt er niets van dat zijn team in de laatste vier competitieduels slechts één punt pakte en tussendoor werd uitgeschakeld in de kwartfinales van de Champions League.

"Ik kan het me niet herinneren dat er ooit een club is geweest die zo onverdiend heeft verloren als wij in de afgelopen duels", meldde Enrique zondag na de 2-1 thuisnederlaag tegen Valencia.

"Wij speelden vanavond heel goed, en dat terwijl we een moeilijke periode doormaken. Op alle fronten waren we Valencia de baas. Zij waren alleen efficiënter. Wij hadden recht op de drie punten. Helaas kun je in het voetbal ook winnen zonder aan te vallen."

FC Barcelona heeft met nog vijf duels te gaan net zoveel punten als nummer twee Atletico Madrid en slechts één punt meer dan nummer drie Real Madrid.

Ten opzichte van beide clubs hebben de Catalanen wel een beter onderling resultaat, hetgeen de doorslag geeft in de Primera Division als clubs net zoveel punten bezitten.

"Ik denk dat we vijf overwinningen nodig hebben en als daar één ploeg toe in staat is, dan zijn wij dat", denkt Enrique, die woensdag met zijn team op bezoek gaat bij Deportivo la Coruña.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Primera Division