Claudio Ranieri was zondag ontzettend trots op zijn Leicester City, nadat op de valreep een punt werd overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen West Ham United (2-2).

"We hebben zoals elke wedstrijd met hart en ziel gespeeld", prijst de Italiaanse manager zijn spelers na de 2-2 voor de camera van Sky Sports. "Echt fantastisch."

De 'Foxes' koesterden lange tijd een voorsprong voor eigen publiek in het King Power Stadium, maar kwamen in de problemen na de rode kaart van doelpuntenmaker Jamie Vardy.

West Ham knokte zich naar een 2-1 voorsprong, waarna Leicester diep in blessuretijd alsnog langszij kwam dankzij een omstreden strafschop die benut werd door invaller Leonardo Ulloa.

"Dat we erin bleven geloven, is psychologisch heel erg belangrijk", analyseert de 64-jarige Ranieri. "Omdat we daardoor beseffen dat alle inspanningen niet voor niets waren."

Geen kritiek

Vardy bracht de bezoekers uit Londen na een klein uur onbedoeld terug in de wedstrijd met zijn tweede gele kaart na een schwalbe, maar werd daarvoor niet openlijk bekritiseerd door zijn Italiaanse coach.

"Als je iets van hem wilt weten, moet je bij hem zijn en niet bij mij", aldus Ranieri, die arbiter Jon Moss ook niet verantwoordelijk wilde houden voor de wederopstanding van de 'Hammers'.

"Als de scheidsrechter het zo beoordeelt, is dat zijn goed recht en leg ik me daarbij neer. Iedereen heeft kunnen zien of het al dan niet een overtreding was, dus ik zie niet in waarom ik daar nog iets over zou moeten zeggen."

Moss kreeg in de catacomben dan ook geen reprimande van de Italiaan. "Ik beoordeel alleen mijn spelers, niet de scheidsrechter. Als één van mijn spelers slecht speelt of een fout maakt, ga ik met hem in gesprek en proberen we dingen te verbeteren, maar de scheidsrechter is niet mijn zaak."

Met nog vier resterende duels op het programma koestert Leicester een voorsprong van acht punten op naaste belager Tottenham Hotspur, die maandag nog wel op bezoek mag bij Stoke City.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Premier League