De woede bij FC Utrecht is groot na het 2-2 gelijkspel zondag tegen Ajax. De uitploeg leek op weg naar een stunt in de Arena, tot Arek Milik kort voor tijd een dubieus verkregen strafschop benutte.

"Iedereen heeft kunnen zien dat er niets aan de hand was", zei aanvoerder Willem Janssen, die volgens arbiter Danny Makkelie een overtreding maakte op Milik.

"De bal werd doorgekopt door Mike van der Hoorn, terwijl ik met Milik meeliep. En op het moment dat Milik wilde schieten, gleed ik hem van de bal af. Er gebeurde helemaal niets. En dat is nog een understatement."

Volgens de 29-jarige Janssen was Makkelie zelf ook niet overtuigd. "Ik zag in zijn ogen dat hij twijfelde. Maar ja, daar kopen wij niets voor. Dit is verschrikkelijk zuur, want we staan nu geen vierde meer."

Barazite

Janssens ploeggenoot Nacer Barazite besefte dat niet alleen FC Utrecht maar ook PSV, dat met Ajax strijdt om de titel, zal balen van de strafschop.

"Meerdere clubs zijn hierbij betrokken", aldus Barazite. "PSV zal hier ook verschrikkelijk van balen. Dit was een onacceptabele fout. Ik had het gevoel dat Ajax met twaalf man op het veld stond."

De 25-jarige aanvaller zette FC Utrecht na rust op een 1-0 voorsprong, waarna Patrick Joosten het duel zes minuten voor tijd leek te beslissen. "Na die 2-0 dacht ik dat het gedaan was. Ajax kwam nog wel terug tot 2-1, maar zelfs toen was er nog niets aan de hand. Ongelooflijk dat het alsnog fout is afgelopen."

Volgens Janssen ging Ajax bij de eerste treffer, die werd gemaakt door Davy Klaassen, ook niet vrijuit. "Daar zat een klein luchtje van een overtreding aan. Dat was dus al twijfelachtig en dat maakt het nog erger."

"We hebben Ajax ontregeld en hadden ze voor de tweede keer dit seizoen kunnen verslaan. Dat was een enorme stunt geweest, maar het mocht dus niet zo zijn."

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie