Ajax-aanvoerder Davy Klaassen erkende zondag na de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht dat de strafschop waardoor de Amsterdammers vlak voor tijd op 2-2 kwamen niet toegekend had mogen worden.

"Het was geen penalty, we hebben mazzel gehad", sprak Klaassen na de remise in de Amsterdam Arena tegen FOX Sports.

Arbiter Danny Makkelie kende de penalty toe nadat in zijn ogen Willem Janssen een overtreding maakte op Arek Milik. Diezelfde Milik verzilverde de strafschop.

Ajax incasseerde in de 84e minuut de 2-0 en leek af te stevenen op een nederlaag. Door het gelijkspel bleven de Amsterdammers achtervolger PSV op doelsaldo voor met nog slechts drie speelrondes voor de boeg.

"Dit was een heel slechte wedstrijd", aldus Klaassen. "Met de 2-2 ben ik heel blij, want in principe ging vandaag alles fout. Ik weet niet of het de druk is, daar moeten we toch aan gewend zijn. De komende duels moet het tien keer beter."

De Boer

Ook trainer Frank de Boer kon niet anders dan toegeven dat zijn ploeg met het nodige fortuin een punt overhield aan het treffen met FC Utrecht. "De penalty was makkelijk gegeven. Vandaag is het 'lucky' Ajax, maar straks weer een keer lucky PSV of lucky FC Utrecht."

Zelf zou De Boer niet naar de stip hebben gewezen na de correcte ingreep van Janssen. "En ik denk 9,5 van de tien mensen die je vraagt ook niet. Maar ik ben er blij mee."

Toch kon de 45-jarige oefenmeester zich wel iets indenken bij de overweging van Makkelie. "Janssen is de bal wel eerst kwijt en raakt Milik ook met zijn dijbeen. Dat heeft Makkelie denk ik gezien."

Hoewel Ajax zich zondag gelukkig mocht prijzen, denkt De Boer dat elke ploeg aan het einde van de rit evenveel pech als geluk heeft gehad. "In de uitwedstrijd tegen SC Cambuur hadden we ook een strafschop moeten hebben na vijf minuten toen Mike van der Hoorn naar de grond ging. Toen kregen we die niet."

Video: De Boer spreekt van 'omstreden strafschop' Milik

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie