PSV heeft zaterdagavond geen fout gemaakt in de strijd om de titel in de Eredivisie. In Kerkrade werd Roda JC eenvoudig met 3-0 verslagen.

Aanvoerder Luuk de Jong maakte twee treffers voor de Eindhovenaren, waardoor hij nu op een totaal van 22 doelpunten staat. Davy Pröpper maakte de derde Eindhovense goal.

PSV is door de zege in ieder geval tot zondagmiddag de koploper in de Eredivisie met 75 punten. Ajax, dat 74 punten heeft, kan de koppositie bij een gelijkspel of zege tegen FC Utrecht weer heroveren.

Roda JC blijft in de onderste regionen van de competitie bivakkeren. De ploeg van trainer Darije Kalezic heeft 31 punten en staat daarmee veertiende.

De zege betekende voor PSV de eerste sinds 2012 in Kerkrade. Daarnaast boekten de Eindhovenaren de achtste in een uitwedstrijd op rij dit seizoen.

Willems

In het Parkstad Limburg Stadion was PSV vanaf de eerste minuut de betere ploeg en na tien minuten resulteerde dat al in de openingstreffer. Jetro Willems gaf op maat voor en De Jong stond op de juiste plek om de bal binnen te koppen.

Tien minuten later moest de ploeg van trainer Phillip Cocu een tegenvaller incasseren. Jorrit Hendrix, die speelde in plaats van de geblesseerde Andres Guardado, moest met een kwetsuur van het veld. Hij werd vervangen door Stijn Schaars.

Veel hinder ondervond PSV niet van de tegenslag, want de Eindhovense formatie bleef veel sterker dan Roda. Veel grote kansen leverde dat voor rust niet meer op, al waren Pröpper en Jetro Willems nog gevaarlijk.

Geloof

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld, al begon Roda JC wel met iets meer geloof. Na een kwartier was het echter weer De Jong die met het hoofd wist te scoren. Ditmaal gaf Luciano Narsingh de assist.

Roda JC was niet bij machte om iets terug te doen, waardoor de wedstrijd rustig naar het einde kabbelde.

Bij PSV maakte Jeffrey Bruma, die niet fit genoeg was om te starten, twintig minuten voor tijd zijn opwachting als invaller. Met een geplaatst schot zorgde Pröpper voor het slotakkoord.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie