Feyenoord heeft zaterdagavond twee punten gemorst in de strijd om de derde plek. De Rotterdammers kwamen in De Kuip niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen. 

De bezoekers kwamen na twintig minuten spelen verrassend op voorsprong door een doelpunt van Michael de Leeuw. Feyenoord trok de stand na 65 minuten gelijk door een harde kopbal van Tonny Vilhena: 1-1. 

Door de remise komt er een einde aan de zegereeks van Feyenoord. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst had al zes competitieduels op rij gewonnen. Bovendien werd AZ verslagen in de halve finales van de KNVB-beker. 

Feyenoord staat ondanks het puntenverlies nog steeds stevig op de derde plek in de Eredivisie met 56 punten, gevolgd door nummer vier AZ met zes punten minder. 

FC Utrecht kan de Alkmaarders zondag passeren op de ranglijst, maar dan moet de ploeg van Erik ten Hag wel zien te winnen van Ajax in de Arena. 

Zwak

Feyenoord had tegen FC Groningen de derde plek zo goed als veilig kunnen stellen, maar had dan vooral in de eerste helft beter voor de dag moeten komen. De thuisploeg creëerde weinig grote kansen en was vaak slordig.

FC Groningen kwam na 25 minuten spelen dan ook verrassend op voorsprong. De Leeuw hoefde de voorzet van Oussama Idrissi slechts licht te toucheren om tot doelpunt te promoveren: 1-0.

Feyenoord was voor rust nog wel gevaarlijk via kopballen van Kuijt en een schot van Elia, maar laatstgenoemde wist zijn schot niet tussen de palen te plaatsen.  

In de tweede helft speelde Feyenoord een stuk beter dan voor rust. Kuijt kreeg direct een goede kans op de gelijkmaker na goed voorbereidend werk van Eljero Elia, maar de aanvoerder schoot met links over. 

Vilhena

Niet veel later was het wel raak voor de thuisploeg. Op aangeven van Rick Karsdorp kopte Vilhena de bal hard achter doelman Sergio Padt. Na de gelijkmaker ging Feyenoord hard op zoek naar de voorsprong, met enkele hectische situaties voor het doel van FC Groningen tot gevolg. 

Vooral Kuijt was enkele keren dicht bij de winnende treffer, maar ondanks de vijf minuten blessuretijd lukte het Feyenoord niet om de zevende competitiezege op rij te boeken. 

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie