Louis van Gaal boekte zaterdag met Manchester United een belangrijke zege op Aston Villa (1-0) in de strijd om de vierde plaats, maar de trainer was niet echt tevreden over het spel van zijn ploeg.

In de eerste helft bracht de 18-jarige Marcus Rashford United aan de leiding, maar in de slotfase had Villa zomaar nog op gelijke hoogte kunnen komen. Door het verlies degradeerde de ploeg uit Birmingham.

"Het was niet onze beste wedstrijd. We speelden te traag en de defensieve speelstijl van Villa maakte het moeilijk. We hadden de bal sneller moeten laten rondgaan", was Van Gaal naderhand kritisch.

"In de eerste helft creëerden we genoeg kansen om minimaal twee goals te maken. Dan hadden de spelers van Villa er niet meer in geloofd en hadden we het onszelf makkelijker gemaakt. Aan het einde had het zelfs nog gelijk kunnen worden, dat is een slechte zaak."

United, waar Daley Blind en Memphis in de basis stonden en Timoty Fosu-Mensah inviel, kwam door de zege op 56 punten uit 33 wedstrijden.

Daarmee is het nog altijd vijfde. Manchester City is de nummer vier van de Premier League.

Rooney

Bij de 'Red Devils' maakte aanvoerder Wayne Rooney zijn rentree in de basis nadat hij midweeks al vlak voor tijd inviel in het bekerduel met West Ham United (2-1 winst).

Tot tevredenheid van Van Gaal had Rooney een groot aandeel in het doelpunt van Rashford. "Zijn pass was fantastisch. Hij wisselde vaak van positie en speelde een goede eerste helft."

"Na rust kon je bij hem vermoeidheid zien. Hij verloor de bal een paar keer achter elkaar, maar dat is logisch als je twee maanden niet gespeeld hebt."

Voor United staat er woensdag opnieuw een thuiswedstrijd op het programma in de Premier League. Crystal Palace komt dan op bezoek in Manchester.

Drie dagen later treedt Van Gaal met zijn ploeg op Wembley in de halve finale van de FA Cup tegen Everton.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League