Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst baalt van de consternatie die is ontstaan nadat hij Dirk Kuijt zondag wisselde tijdens de competitiewedstrijd tegen FC Twente.

"Dirk is niet teleurgesteld in de staf of mij, integendeel. De ophef is onnodig in deze fase, waarin we goed bezig zijn", vertelde Van Bronckhorst vrijdag tijdens zijn persconferentie in de aanloop naar het thuisduel met FC Groningen van zaterdagavond.

Kuijt toonde zich zondag negatief verrast door zijn wissel. "Ik was best teleurgesteld, want ik ben een speler die in het laatste kwartier kan scoren", zei de 35-jarige aanvoerder in gesprek met FOX Sports.

Begin deze week voerden Van Bronckhorst en Kuijt een gesprek. "Er was wat commotie over een uitspraak van Dirk, daar hebben we maandag over gepraat."

Advocaat

Als Feyenoord zaterdag afrekent met FC Groningen zet het opnieuw een grote stap richting het veiligstellen van de derde plaats.

De bekerfinalist pakte liefst negentien van de 21 punten sinds Dick Advocaat in februari werd gestrikt als adviseur van de technische staf.

Nog onduidelijk is of Advocaat na de zomer zijn werkzaamheden in De Kuip voortzet. "Hij is hier één keer per week. Of dat komend seizoen ook zo is, weet ik nu nog niet", liet Van Bronckhorst weten.

Kongolo

Feyenoord beschikt over een nagenoeg fitte selectie voor het duel met FC Groningen; alleen Terence Kongolo is niet inzetbaar wegens zijn hamstringblessure.

Van Bronckhorst acht de kans groot dat de verdediger volgende week zondag wel mee kan doen in de bekerfinale tegen FC Utrecht.

"Hij traint al met de groep. Op deze manier is de bekerfinale haalbaar."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie