Jan van Halst is de beoogde nieuwe commercieel en technisch directeur van FC Twente.

De 46-jarige oud-speler van de Tukkers wordt aangesteld zodra de landskampioen van 2010 de licentie heeft veiliggesteld, zo meldt TC Tubantia.

FC Twente krijgt pas op maandag 9 mei, na het einde van de lopende competitie, uitsluitsel van de licentiecommissie.

Van Halst was eerder al actief als manager algemene en commerciële zaken in Enschede, een functie die hij in 2011 neerlegde. Momenteel is de voormalig middenvelder analist bij FOX Sports en werkt hij voor Lagardère, een bedrijf dat onder meer gespecialiseerd is in sportmanagement.

Naar verluidt is het de bedoeling dat Onno Jacobs na 1 mei in dienst van de club blijft als financieel directeur. Sinds begin dit jaar is de voormalig bestuurder van Feyenoord actief als interim-directeur.

Ted van Leeuwen gaat verder als technisch manager, met Van Halst boven zich.

Straffen

FC Twente kreeg eerder deze maand opnieuw drie punten in mindering opgelegd omdat de licentiecommissie oordeelde dat de club weer niet tijdig had voldaan aan een financiële doelstelling uit het plan van aanpak, dat gericht is op financieel herstel.

Vorig seizoen gebeurde dat ook al twee keer wegens wanbeleid. Een nieuwe overtreding zou ook het verlies van de proflicentie betekenen.