NAC Breda gaat samenwerken met de City Football Group, de organisatie waar onder meer Manchester City deel van uitmaakt.

Er is een contract getekend voor de duur van vijf seizoenen. De samenwerking betekent onder meer dat NAC de mogelijkheid krijgt om spelers van City, dat deze week de halve finale in de Champions League bereikte, te huren.

Daarnaast gaan beide clubs kennis en ervaring uitwisselen op het gebied van scouting en talentontwikkeling. NAC had de afgelopen maanden al contact met City via algemeen directeur Justin Goetzee en technisch directeur Hans Smulders.

"Deze samenwerking heeft maanden voorbereiding gekost. Wij zijn er erg trots op dat één van de grootste clubs ter wereld uiteindelijk voor NAC heeft gekozen. Beide teams zijn volksclubs met een rijke historie", zegt een trotse Smulders op de website van de club uit Breda.

"NAC wil met sprongen vooruit en een samenwerking met City Football Group is hierbij natuurlijk fantastisch. Zij zijn een vooraanstaande sparring partner die NAC per direct beter maakt."

Volwassen

Ook Brian Marwood, bestuurder van City Football Group, is blij met de overeenkomst tussen NAC en City.

"Wij vinden het belangrijk dat onze beloften zich ontwikkelen in een hoogwaardige en volwassen competitie. Met NAC hebben wij een fantastische club gevonden, die qua sfeer en beleving goed past bij waar wij voor staan."

NAC, dat vorig seizoen uit de Eredivisie degradeerde, is de huidige nummer drie van de Jupiler League. Die positie geeft de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen recht op het spelen van nacompetitie om promotie.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Jupiler League