De Premier League heeft arbiter Kevin Friend van de wedstrijd van maandag tussen Stoke City en Tottenham Hotspur gehaald, omdat hij een supporter is van koploper Leicester City.

"Kevin Friend, die in eerste instantie geselecteerd was voor de wedstrijd, komt uit Leicester en heeft privé wedstrijden van Leicester City bezocht", aldus een verklaring van The Professional Game Match Officials Ltd, de instantie die over de Engelse scheidsrechtersaanstellingen gaat.

"Vanwege de context van Stoke City-Tottenham Hotspur vonden we het onnodig om de scheidsrechtersaanstelling extra onder het vergrootglas te leggen."

Friend wordt al nooit aangesteld als arbiter bij wedstrijden van Leicester City, maar de 'Foxes' zijn nu in een titelstrijd verwikkeld met de Spurs. Het verschil tussen de koploper en de nummer twee is zeven punten met nog vijf wedstrijden te gaan.

Neil Swarbrick zal nu Stoke-Tottenham fluiten op maandagavond, terwijl Friend een dag later de arbiter zal zijn bij Newcastle United-Manchester City. Leicester City speelt zondagmiddag thuis tegen West Ham United.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen van de Premier League