Vitesse gaat na dit seizoen de capaciteit van stadion Gelredome verminderen. De Arnhemmers brengen het aantal plaatsen terug van 25.500 naar 21.248.

De club hoopt daarmee voor een "intensievere voetbalbeleving" te zorgen. Het stadion zit vrijwel nooit vol en vertoont bij thuiswedstrijden van Vitesse al jarenlang veel lege plekken.

Door de capaciteit naar beneden te schroeven hoopt Vitesse de sfeer te bevorderen. "Gelredome is op dit moment voor ons een maatje te groot", zegt algemeen directeur Joost de Wit in De Gelderlander.

De dug-outs voor de trainers en wisselspelers langs de zijlijn verdwijnen en worden geïntegreerd in de tribune, zoals in Engeland ook veel te zien is.

Clubiconen

De tribunes van het Gelredome worden daarnaast allemaal vernoemd naar clubiconen van Vitesse. De zuidtribune draagt al de naam van de overleden Theo Bos.

Aan de noordzijde wordt de naam van Edward Sturing verbonden en Just Göbel komt op de westkant te staan. Voor de oosttribune mogen seizoenkaarthouders van Vitesse kiezen uit de namen van vijf clubiconen.

Vitesse, dat in de winterstop trainer Peter Bosz zag vertrekken, kent een moeilijke peride. Onder Rob Maas staat de ploeg momenteel zevende in de Eredivisie.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie