Ajax sluit het huidige seizoen af met een tour door China. De Amsterdammers verblijven van 13 tot en met 19 mei in het Aziatische land.

Ajax speelt op 18 mei een oefenwedstrijd tegen Liaoning Whowin FC in het Olympic Sports Centre Stadium in Shenyang. Liaoning Whowin FC is zevenvoudig kampioen van China en won de Aziatische Champions League in 1991.

De ploeg van trainer Frank de Boer vertrekt vrij snel na de laatste Eredivisie-wedstrijd en reist met bijna de voltallige A-selectie naar China. Alleen Arek Milik gaat waarschijnlijk niet mee omdat de spits met Polen in voorbereiding zal zijn op het EK.

Ajax-directeur Edwin van der Sar is content met de trip. ''Het is een lang gekoesterde wens om met Ajax China aan te doen. Na onze Aziatische trip naar Indonesië in 2014, bezoeken wij nu China en spelen daar een wedstrijd en hebben verschillende lokale activiteiten", zegt Van der Sar op de site van Ajax.

"Het zal een mooie belevenis zijn voor spelers en staf. Het is goed voor Ajax om met deze tour internationaal zichtbaar te zijn."

PSV

Overigens zou ook PSV na het seizoen naar China kunnen om daar te oefenen tegen VfL Wolfsburg. Volgens het Eindhovens Dagblad zou de Duitse club op hoofdlijnen akkoord zijn met het aanbod en bekijkt PSV de mogelijkheden op dit moment.