Louis van Gaal vecht woensdag in het FA Cup-duel met West Ham United voor zijn laatste kans op een prijs dit seizoen met Manchester United. De Nederlander kijkt met vertrouwen uit naar de replay in de kwartfinale van het Engelse bekertoernooi.

Een maand geleden eindigde het duel tussen United en West Ham United op Old Trafford in 1-1 dankzij een late gelijkmaker van Anthony Martial. Woensdag strijden de nummers vijf en zes van de Premier League in Londen opnieuw tegen elkaar.

Van Gaal is zich bewust van het belang van het bekerduel met West Ham United. "Dit is onze laatste kans op een prijs. Het duel met West Ham is van groot belang voor de spelers, de club, de manager en de fans", zegt de coach op de site van United.

"We hebben een dag minder dan West Ham om ons voor te bereiden, dat speelt een belangrijke rol. Maar we hebben eerder dit seizoen aangetoond dat we ondanks een dag minder rust kunnen winnen van topteams, dus ik hoop dat we nu opnieuw snel herstellen. Ook mentaal, want het verlies tegen Spurs was een grote klap, maar iedereen is ervan doordrongen dat dit echt onze laatste kans is."

United verloor zondag met 3-0 van Tottenham Hotspur, terwijl West Ham United zaterdag met 3-3 gelijkspeelde tegen Arsenal. Andy Carroll eiste in de Londense derby een hoofdrol voor zich op met drie treffers. Van Gaal kent de kwaliteiten van de Engelse spits.

"Ik heb de 'Andy Carroll Show' gezien en ik denk dat ons probleem tegen de Spurs de miscommunicatie tussen onze centrale verdedigers was. Ik hoop dat we de communicatie kunnen verbeteren, want dit is een heel belangrijke wedstrijd voor ons."

Druk

De druk op de spelers van United is groot na de nederlaag zondag op White Hart Lane, maar volgens Van Gaal kunnen zijn spelers met die druk omgaan.

"Dat hebben ze in het verleden al laten zien en ze weten dat je elke bekerwedstrijd echt moet winnen, anders lig je eruit. Maar dat geldt ook West Ham United. Ik denk daarom niet dat de druk een rol zal spelen, beide teams moeten daar mee omgaan. Beide ploegen weten dat je bij een nederlaag bent uitgeschakeld en je dit seizoen geen titel gaat pakken."

Het duel op Upton Park tussen West Ham United en Manchester United begint woensdag om 20.00 uur (Nederlandse tijd).