Go Ahead Eagles en FC Emmen lijken in de Jupiler League verzekerd van deelname aan de play-offs om promotie naar de Eredivisie.

Go Ahead won thuis met 3-2 van FC Volendam en Emmen was op eigen veld met 4-2 te sterk voor FC Eindhoven.

Periodewinnaars FC Eindhoven, FC Volendam en Almere City zijn al zeker van de nacompetitie. Omdat ook kampioen Sparta een periodetitel bezit, pakken de beste vijf overige clubs op de ranglijst een ticket voor de play-offs.

Video: Samenvatting Go Ahead Eagles-FC Volendam

VVV-Venlo (tweede) en NAC Breda (derde) hebben daarvoor al genoeg punten verzameld en ook Go Ahead en Emmen lijken door hun puntenaantal op een plek in de nacompetitie af te stevenen.

MVV, dat met 2-1 bij Fortuna Sittard won in een Limburgs onderonsje, staat er momenteel het beste voor om als laatste club deelname aan de play-offs af te dwingen. De ploeg uit Maastricht heeft Jong PSV en Jong Ajax boven zich, maar die ploegen maken geen aanspraak op promotie.

NAC

Door een 4-1 zege op bezoek bij Telstar klom NAC naar de derde plaats achter VVV, dat maandagavond niet in actie kwam.

In de kelder van de Jupiler League deed RKC Waalwijk de laatste plaats in een rechtstreeks duel over aan FC Oss. De Waalwijkers waren met 3-2 te sterk.

Verder won Jong PSV door een treffer van Adam Maher met 2-1 van FC Den Bosch, was Almere City met 3-0 te sterk voor FC Dordrecht en zegevierde Helmond Sport met 2-1 op bezoek bij Achilles'29.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Jupiler League