Trainer Alex Pastoor was maandagavond zichtbaar geraakt nadat hij zich met Sparta had verzekerd van het kampioenschap in de Jupiler League.

De Rotterdammers wonnen in eigen huis met 3-1 van Jong Ajax en keren na zes jaar terug in de Eredivisie.

"Ik was emotioneel toen ik mijn vrouw en kinderen zag. Ik ben hier 24 uur per dag mee bezig. Als je dan dit met elkaar kunt vieren, is dat heel mooi en emotioneel", reageerde Pastoor voor de camera van FOX Sports.

De voorgaande vier duels leverden Sparta geen zege op en ook tegen Jong Ajax leek het even mis te gaan in de tweede helft. Aanvoerder Michel Breuer en Sherjill MacDonald zorgden alsnog voor de zege.

Video: Samenvatting Sparta-Jong Ajax

"Eindelijk. Ik ben geroerd. Het was ook weer een spannende pot. Ik dacht na de 1-1 weer even aan de vorige wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Gelukkig persten we er nog iets uit", aldus Pastoor.

Sparta heeft nu 76 punten en is met nog drie speelronden te gaan in de Jupiler League niet meer te achterhalen door de concurrentie.

Verhaar

Ook clubtopscorer Thomas Verhaar kon zijn geluk niet op over de prestatie die hij leverde met Sparta. "Dit is prachtig. We hebben het aardig spannend gemaakt. Het is heerlijk om het op deze manier te doen", doelde hij op het wedstrijdverloop.

De spits roemde het gevoel van saamhorigheid bij de Rotterdammers. "De grote kracht is onze teamspirit. Iedereen gaat voor elkaar en blijft voor elkaar knokken."