De Italiaanse degradatiekandidaat Palermo heeft na vier wedstrijden maar weer eens van trainer gewisseld. Walter Novellino is maandag ontslagen en hij zal worden opgevolgd door oude bekende Davide Ballardini.

Novellino wordt verantwoordelijk gehouden voor de pijnlijke 3-0 thuisnederlaag van zondag tegen Lazio. De 62-jarige Italiaan verloor drie keer en speelde één keer gelijk in zijn vier duels op de bank van de Siciliaanse club.

Het Palermo van de flamboyante voorzitter Maurizio Zamparini heeft nu al negen trainerswissels doorgevoerd dit seizoen. Ballardini is voor de tweede keer aangesteld, nadat hij eerder tussen november 2015 en januari 2016 coach was van de 'Rosanero'.

Ook Giuseppe Iachini (twee keer), Fabio Viviani, Giovanni Bosi (tweemaal) en Giovanni Tedesco hebben al voor de groep gestaan.

Guillermo Barros Schelotto werd bovendien begin januari geïnstalleerd als trainer, maar de Argentijn beschikte niet over de juiste papieren en vertrok al snel weer.

Achttiende

Palermo wisselde de afgelopen dertien jaar meer dan dertig keer van trainer.

De ploeg staat met nog zes wedstrijden te gaan achttiende in de Serie A, met evenveel punten als nummer zeventien Carpi.