Klokkenluiderssite Football Leaks heeft maandag het contract dat Neymar in 2013 tekende bij FC Barcelona gelekt.

Uit de vijftien pagina's tellende overeenkomst blijkt onder meer dat de dribbelaar liefst 8,5 miljoen euro aan tekengeld kreeg overgemaakt.

Neymar, die overkwam van Santos, incasseert een jaarsalaris van vijf miljoen euro bruto, hetgeen relatief bescheiden is voor een aanvaller van FC Barcelona.

De Braziliaan is dan ook al in maanden in onderhandeling over het opwaarderen en verlengen van zijn in 2018 aflopende verbintenis.

Wel bedong Neymar allerlei bonussen, voor bijvoorbeeld een Champions League-eindzege van FC Barcelona (850.000 euro) en een Gouden Bal-winst (425.000 euro).

Opmerkelijk is dat er een clausule in het contract is opgenomen waarin staat dat Neymar in totaal minimaal 45,9 miljoen euro verdient als hij zijn vijf seizoenen volmaakt bij FC Barcelona.

Memphis

Football Leaks lekt met grote regelmaat contracten en documenten. Afgelopen jaar publiceerde de site onder meer de verbintenis die FC Twente afsloot met investeringsmaatschappij Doyen Sports.

Ook staan op de site de contracten van de megatransfers van Memphis Depay van PSV naar Manchester United, die van Gareth Bale van Tottenham Hotspur naar Real Madrid en die van Luis Suarez van Liverpool naar FC Barcelona.