Klaas-Jan Huntelaar houdt geen voldaan gevoel over aan het 2-2 gelijkspel dat Schalke 04 zondag behaalde in de derby tegen Borussia Dortmund.

"Ik denk dat we hier meer uit hadden kunnen halen", zegt de 32-jarige spits op de website van Schalke 04. "Het was wel goed dat we twee keer een achterstand goed konden maken. We hadden echter ook kunnen winnen."

Huntelaar, die de afgelopen duels op de bank begon bij Schalke, tekende voor de 2-2 eindstand door een strafschop te verzilveren nadat hij zelf onderuit was gehaald door Sokratis Papastathopoulos.

"Even dacht ik dat hij ook een rode kaart zou krijgen, maar er stond een andere Dortmund-speler in de buurt. In elk geval was er wel sprake van een duidelijke kans. Een strafschop én een rode kaart zou misschien iets te zwaar zijn geweest."

Opvallend was dat Dortmund een groot aantal basisspelers rust gaf in de immer beladen derby met het oog op de Europa League-kwartfinale tegen Liverpool van donderdag.

"Dat maakte ons niets uit, we hebben alleen naar onszelf gekeken en met veel passie gespeeld", aldus Huntelaar, die met Schalke de zevende plaats bezet in de Bundesliga.

Tuchel

Dortmund-trainer Thomas Tuchel stond volledig achter zijn keuze om enkele sterkhouders te sparen, hoewel zijn team nu definitief uitgeschakeld lijkt in de titelrace.

"We moeten omgaan met dubbele lasten, we hebben onze limiet bijna bereikt", meldde Tuchel. "Dit was onze 48e wedstrijd dit seizoen. Ik heb er lang over nagedacht en had geloof in de spelers die ik inzette, ze hebben mijn vertrouwen niet beschaamd."

Met vijf duels te gaan heeft Dortmund zeven punten minder dan koploper Bayern München.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Bundesliga