FC Barcelona leed zaterdagavond de tweede nederlaag op rij in de competitie en dat is volgens trainer Luis Enrique reden voor een andere mentaliteit in de komende week.

De Catalanen gingen onderuit bij Real Sociedad (1-0) nadat vorige week al met 2-1 werd verloren van Real Madrid. Nummer twee Atletico Madrid geeft nog maar drie punten toe, Real heeft vier punten achterstand.

"We moeten een hecht team zijn op de momenten dat het nodig is. Die tijd is nu gekomen", reageerde Enrique na de nederlaag in Baskenland.

"We mogen nu geen fouten meer maken. De ploeg die de komende weken het sterkst is, zal kampioen worden."

Enrique wist waar de nederlaag bij Sociedad aan te wijten viel. "We speelden slecht in de eerste helft. We hadden geen controle en speelden meer met ons hart dan met ons hoofd."

Positief

Ondans het resultaat bleef de trainer wel positief. "We verdienden de nederlaag niet, maar het is zoals het is. We staan na 32 wedstrijden wel nog steeds bovenaan."

Er zijn in de Spaanse competitie nog zes speelronden te gaan. Over een week neemt Barcelona het in eigen huis op tegen Valencia.

Woensdag wacht in de kwartfinale van de Champions League eerst nog de return tegen Atletico. De heenwedstrijd werd in Camp Nou met 2-1 gewonnen.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Primera Division