Interim-directeur Onno Jacobs is ervan overtuigd dat FC Twente voor 1 mei aan alle voorwaarden van de licentiecommissie van de KNVB kan voldoen, waardoor de club de proflicentie kan behouden.

"We gaan het financieel overeind houden. Ik ben heel positief dat het gaat gebeuren en dat het gaat lukken", zei Jacobs zondagochtend bij het programma De Tafel van Kees. Volgens de directeur zit alles in de afrondende fase.

FC Twente werkt aan een schuldsanering en moet voor 1 mei een akkoord hebben met de schuldeisers en een sluitende begroting kunnen presenteren, anders trekt de KNVB de licentie in. Daarnaast werkt de club aan een nieuwe bestuursstructuur.

Mochten de Enschedeërs er inderdaad in slagen om in de komende maand aan alle voorwaarden te voldoen, dan maakt de club aanspraak op een garantstelling van 32 miljoen euro door de gemeente.

De KNVB trok in december de proflicentie van FC Twente al voorwaardelijk in vanwege de overeenkomst tussen de club en investeringsgroep Doyen Sports.

Punten in mindering

Onlangs werd FC Twente door de KNVB bestraft met drie punten in mindering door onjuiste jaarcijfers over het seizoen 2014/2015. De volgende straf zou het afnemen van de proflicentie zijn.

Vorige maand stelde FC Twente vijf oud-bestuurders, onder wie de voormalige voorzitters Joop Munsterman en Aldo van der Laan, persoonlijk aansprakelijk voor de schade die de club door hun toedoen heeft geleden of mogelijk in de toekomst zal lijden.

"We willen met deze mensen een streep onder het verleden zetten", was Jacobs zondagochtend hoopvol over een oplossing op korte termijn.