PSV-trainer Phillip Cocu gaat komende week met verdediger Santiago Arias praten over zijn gedrag nadat hij zaterdag in het duel met Willem II van het veld werd gestuurd.

De rechtsback kreeg vlak na rust rood en botvierde zijn frustratie in de catacomben op een ruit. Het incident deed denken aan Erik Pieters, die in 2013 als speler van PSV hetzelfde deed.

"Ik heb het niet gezien, maar net gehoord. Uiteraard gaan we daar over zitten, want het hoort niet", sprak Cocu voor de camera van FOX Sports.

"Natuurlijk was hij teleurgesteld, maar dan nog moet je jezelf inhouden. Je zou de club namelijk nog verder kunnen benadelen."

Cocu nuanceerde het gedrag van Arias wel enigszins. "We zijn allemaal een voorbeeld, maar je hebt ook te maken met emoties in het voetbal. Dat heb je ook met gele en rode kaarten. Maar als iemand te ver gaat, dan wordt hij daarop aangesproken. Dit hoort niet bij PSV."

Arias leek zijn ploeg met de rode kaart te benadelen, maar door treffers van Marco van Ginkel en Luuk de Jong pakte PSV alsnog de belangrijke zege in de titelstrijd.

De Jong

Over aanvoerder De Jong kon Cocu alleen maar lovend zijn. Volgens de trainer ging de spits na de rode kaart voor Arias voorop in de strijd. Hij gaf naast zijn doelpunt ook de assist bij de gelijkmaker van Van Ginkel.

"Toen we met tien man kwamen te staan, stond onze aanvoerder op. De rest volgde. Daardoor hebben we de wedstrijd gewonnen. Niets meer, niets minder."

Door de zege op Willem II blijft het verschil tussen koploper Ajax en PSV twee punten. Er zijn nog vier duels te gaan in de Eredivisie.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie