PSV heeft zaterdagavond een moeizame, maar belangrijke zege geboekt in de strijd om de landstitel. De Eindhovenaren, die lang met tien man speelden na een rode kaart voor Santiago Arias, wonnen thuis met 2-0 van Willem II.

De ploeg van trainer Phillip Cocu blijft daarmee in het spoor van koploper Ajax, dat eerder zaterdag met 1-0 te sterk was voor SC Cambuur. Met nog vier duels te gaan is het verschil tussen beide clubs nog steeds twee punten.

PSV wist in het Philips Stadion niet te overtuigen en verloor Arias vroeg in de tweede helft met zijn tweede gele kaart. Desondanks werd er gewonnen door treffers van Marco van Ginkel en Luuk de Jong.

Willem II blijft verwikkeld in een strijd tegen degradatie. De Tilburgers hebben 25 punten uit dertig wedstrijden en lijken met Excelsior uit te gaan maken wie er aan het einde van het seizoen veroordeeld is tot het spelen van play-offs.

Buitenspel

PSV schoot uit de startblokken en kreeg binnen twee minuten een goede kans via Arias, maar de rechtsback schoot voorlangs. Vijf minuten later leek De Jong de Eindhovenaren op voorsprong te koppen, maar de aanvoerder stond buitenspel.

De ploeg van Cocu bleef dreigender en Van Ginkel trof met een hard schot de lat. Willem II werd gevaarlijk via Terell Ondaan en Nick van der Velden, die via verdediger Nicolas Isimat-Mirin bijna trefzeker was. Gaston Pereiro miste vlak voor rust nog een kans om PSV met een voorsprong de rust in te laten gaan.

Ook de tweede helft begon levendig. De Jong kwam net tekort om de bal binnen te tikken en Willem II'er Van der Velden schoot bij een uitbraak over.

Nog binnen het uur moest PSV verder met een man minder. Arias, die zijn honderdste wedstrijd voor de club afwerkte, kreeg voor een overtreding op Erik Falkenburg zijn tweede gele kaart. Uit de vrije trap die volgde schoot Ondaan hoog over.

Zijnet

In het vervolg ging het tiental van PSV op zoek naar de openingstreffer, maar aanvankelijk leverde dat weinig kansen op. De beste was voor Luciano Narsingh, die in het zijnet schoot.

Na 68 minuten kwamen de Eindhovenaren toch op voorsprong. Uit een corner was het Van Ginkel die de bal van dichtbij achter doelman Kostas Lamprou werkte. Na die treffer kreeg PSV via Narsingh en De Jong grote kansen op 2-0, maar beide aanvallers hadden het vizier niet op scherp staan.

De tweede treffer kwam er in de 79e minuut wel. Na een overtreding van Dries Wuytens op De Jong was het de aanvoerder zelf die de toegekende strafschop overtuigend benutte. Het betekende zijn twintigste treffer van het seizoen in de Eredivisie.

Het doelpunt van De Jong bleek de genadeklap voor Willem II. De Tilburgers geloofden niet meer in een goed resultaat, zodat PSV de wedstrijd rustig kon uitspelen.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie