Southampton won zaterdag eenvoudig van Newcastle United (3-1) en hoewel Ronald Koeman blij was met de zege, zag de hij ook ruimte voor verbetering bij zijn ploeg.

Southampton had in het eigen St. Mary’s Stadium weinig te duchten van Newcastle en dat stemde de Nederlandse manager tevreden.

"Ik ben erg blij. We speelden een goede eerste helft. Onze vier aanvallers bezorgden Newcastle veel problemen."

Koeman was ondanks de zege ook kritisch en vond dat Southampton vaker had moeten scoren. "Ons optreden was niet helemaal zoals ik het wilde zien, omdat we in de tweede helft meer doelpunten hadden moeten maken. We creëerden namelijk veel kansen."

Volgens Koeman was de manier waarop Southampton aan de wedstrijd begon, cruciaal voor het verdere verloop van het duel.

"De sleutel tot de winst was de manier waarop we de wedstrijd startten, met veel inzet en in een hoog tempo. We kenden de situatie van Newcastle. Als je hen het gevoel geeft dat er iets te halen valt, is dat gevaarlijk. De snelle openingstreffer gaf ons juist vertrouwen."

Southampton blijft door de zege op Newcastle in de race voor een Europa League-ticket. De 'Saints' bezetten na 33 duels de zevende plek in de Premier League.

Hiddink

Guus Hiddink ging voor het eerst sinds zijn terugkeer in december in een competitieduel onderuit met Chelsea. Zijn ploeg verloor met 1-0 van Swansea City. De Nederlander wilde niet te veel conclusies verbinden aan het verlies.

"Elke nederlaag doet pijn, maar iedereen weet in welke situatie we zitten, dus dan heb je de mogelijkheid om talenten de kans te geven en te kijken hoe zij het doen", zei Hiddink na het duel tegen de BBC.

"We verdedigden slecht en gaven Gylfi Sigurdsson te veel ruimte, waardoor hij kon scoren. Daarna waren we constant aan het aanvallen, maar het ontbrak aan de juiste eindpass."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League