De Braziliaanse voetbalbond gaat alles in het werk stellen om Neymar aankomende zomer in te zetten op zowel de Copa America als de Olympische Spelen.

De aanvaller van FC Barcelona heeft aangekondigd dat hij op beide toernooien in actie wil komen, maar de Catalanen zien dat niet zitten en vinden deelname aan één van de toernooien genoeg.

Barcelona heeft vrijdag in een brief aan de CBF zijn standpunt duidelijk gemaakt. De bond is er het niet mee eens en zette een verklaring op de website.

''We zullen er alles aan doen dat Neymar voor beide toernooien beschikbaar is. De speler heeft zelf duidelijk gemaakt aan ons dat hij beide toernooien wil spelen voor Brazilië'', aldus de CBF.

De 24-jarige Braziliaan zou wel van plan zijn om de groepsfase van de Copa America te laten schieten en pas in de kwartfinales, mits die worden gehaald, aan te sluiten bij de selectie.

Neymar wil na dit landentoernooi, dat op 3 juni begint en op 26 juni eindigt, een maand vakantie nemen en zich vervolgens melden bij de olympische ploeg.

Regels

Het voetbaltoernooi van de Spelen wordt tussen 4 en 20 augustus afgewerkt. De finale is in Rio de Janeiro. Het Braziliaans elftal won nog nooit een gouden olympische medaille, de enige prijs van betekenis die ontbreekt op de erelijst van de 'Seleçao'.

Volgens de regels van de FIFA is Barcelona wél verplicht Neymar af te staan voor de Copa America, maar niet voor de Spelen.