Guus Hiddink denkt dat het bestuur van Chelsea een goede keuze heeft gemaakt met Antonio Conte als nieuwe manager. De Italiaan volgt in de zomer de Nederlandse interim-trainer op, zo werd begin deze week bekend.

"Hij heeft voldoende bagage en is gewend aan de druk die er altijd is bij een topclub", zei Hiddink vrijdag tijdens een persconferentie over Conte, die in het verleden succesvol was bij Juventus en thans bondscoach van Italië is.

"Natuurlijk is het een zware baan, ongeacht de omstandigheden van dit seizoen."

Onder Hiddink, die in december de ontslagen José Mourinho opvolgde, is Chelsea gestegen naar de tiende plaats in de Premier League.

Een Champions League-ticket lijkt echter een utopie, waardoor de club mogelijk minder aantrekkelijk wordt voor potentiële aanwinsten.

"Als je de spelers een duidelijk plan kunt voorleggen, niet alleen voor volgend seizoen maar ook voor de jaren daarna, dan kun je toch aantrekkelijk voor ze zijn", aldus Hiddink over dat gevaar. "Het cv van de nieuwe manager kan ook helpen."

Blessures

Zaterdag gaat het voor alle prijzen uitgeschakelde Chelsea op bezoek bij Swansea City.

Door blessures kan Hiddink geen gebruikmaken van de diensten van John Terry, Eden Hazard, Nemanja Matic en Loïc Remy. Diego Costa is nog steeds geschorst.

Bekijk de stand en het programma in de Premier League