FC Twente heeft maandagavond van de licentiecommissie van de KNVB drie punten in mindering gekregen wegens het te laat inleveren van de jaarcijfers over het seizoen 2014/2015.

Reden daarvoor waren ontdekte onregelmatigheden rond de transfer van Dusan Tadic van FC Twente naar Southampton in 2014.

Vorig seizoen kreeg de club uit Enschede ook al twee keer drie punten in mindering. Mocht FC Twente ook de volgende financiële doelstelling niet halen, dat verliest de club de proflicentie.

"Toen we onlangs de jaarrekening introkken, wisten we dat de kans zeer groot was dat dit zou gebeuren. Dat maakt het natuurlijk niet minder pijnlijk", aldus interim-directeur Onno Jacobs.

"Zeker niet voor spelers en staf, die met massale steun van supporters, week in week uit knokken voor ieder punt. We moeten dit accepteren en alles op alles blijven zetten om FC Twente op de been te houden. Er wordt met man en macht gewerkt om een crediteurenakkoord te realiseren."

Door de puntenaftrek zakt het noodlijdende FC Twente in de Eredivisie van de tiende naar de dertiende plaats. De ploeg van trainer René Hake staat nu op een puntentotaal van 35.

Crediteuren

FC Twente verkeert financieel al lange tijd in zwaar weer. Het bereiken van een akkoord met de crediteuren lijkt noodzakelijk om te voorkomen dat het licentie verliest.

De licentiecommissie van de KNVB trok in december de proflicentie van FC Twente al voorwaardelijk in vanwege de overeenkomst tussen de club en investeringsgroep Doyen.

Voor 1 mei moet FC Twente niet alleen tot overeenstemming zijn gekomen met de schuldeisers, maar moet de club ook kunnen aantonen hoe het komend seizoen zonder verlies kan afsluiten.