Op de korte termijn is ADO Den Haag uit de zorgen door de betaling van 2 miljoen euro afgelopen vrijdag door eigenaar Hui Wang, maar de Eredivisieclub verwacht voor volgend seizoen alsnog te moeten bezuinigen.

"We zijn momenteel aan het uitwerken wat er mogelijk is, maar de kans is groot dat we door de hele organisatie moeten gaan snijden", aldus algemeen directeur Jan Willem Wigt maandag in gesprek met Voetbal International.

"Dat houdt ook de voetbalkant in, waardoor we met een smallere selectie verder zullen gaan."

ADO maakte afgelopen vrijdag bekend dat Wang de betaling had gedaan waar de Hagenaars al maanden op wachtten. Later werd duidelijk dat het ging om 2 van de beloofde 3,7 miljoen euro.

Wigt weet niet of en wanneer de Chinese eigenaar de resterende 1,7 miljoen zal overmaken. "We sluiten niets uit, maar gaan in onze aanpak er niet langer vanuit. Wel zitten we nu weer zelf aan het stuur, aangezien achterstallig onderhoud is weggewerkt. Dat is de belangrijkste winst van afgelopen week."

"Kort gezegd gaan we met ADO terug naar de periode voor de komst van United Vansen. Dat klinkt teleurstellend, maar dat hoeft het niet te zijn. Zo slecht was het zeker niet, alleen hoge verwachtingen als richting de top vijf gaan, zijn totaal niet meer realistisch."

Categorie 1

De huidige nummer elf van de Eredivisie werd vorige maand wegens de onzekerheid rondom de betaling van Wang door de licentiecommissie van de KNVB teruggezet naar de financieel zorgwekkende categorie 1.

ADO wil na de betaling van de Chinese eigenaar bij de voetbalbond een verzoek doen om teruggeplaatst te worden in categorie 2, die staat voor een financieel gezonde club.