FC Groningen en Michael de Leeuw gaan toch niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal voor een schorsing van twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, voor zijn overtreding op Tom Beugelsdijk tijdens het duel met ADO Den Haag van zondag.

De Groningers meldden in eerste instantie dat ze de straf zouden accepteren, maar stelden even later op de site van de club dat ze toch niet akkoord gaan omdat "club en speler de veldverwijzing een zware straf" vinden.

De tuchtcommissie zal de zaak nu donderdagavond om 20.00 uur behandelen in Zeist.

De 29-jarige De Leeuw kreeg tegen ADO na dertig minuten spelen de rode kaart van scheidsrechter Bas Nijhuis voor een vermeende kopstoot.

De Leeuw vertelde zondag voor de camera’s van FOX Sports ook al dat hij het niet eens wat met de rode kaart. "Ik vind het heel zwaar gestraft. Ik vond het geen kopstoot. Als dat zo was, dan had Beugelsdijk het wel gevoeld. Maar hij loopt door alsof er niks gebeurt."

Ondanks het numerieke ondertal won Groningen de wedstrijd in Den Haag met 1-0. Rasmus Lindgren maakte uit een vrije trap in de tweede helft de winnende treffer namens de noorderlingen.

De Leeuw zou bij een schorsing van één duel het thuisduel met De Graafschap van komende zondag missen.

Aflopend contract

De spits heeft in Groningen nog een contract tot het eind van het seizoen en heeft een nieuw voorstel van de nummer twaalf van de Eredivisie in beraad.

Ook het Amerikaanse Chicago Fire heeft interesse in de diensten van de clubtopscorer.  

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie