Chelsea heeft Antonio Conte aangesteld als nieuwe manager, zo melden de Londenaren maandag.

De huidige Italiaanse bondscoach volgt in de zomer interim-coach Guus Hiddink op. 

Conte, die een contract tot medio 2019 tekende bij Chelsea, kijkt uit naar zijn nieuwe baan. "Het Engelse voetbal en Chelsea worden overal ter wereld bekeken", aldus de oud-middenvelder van Juventus op de website van Chelsea.

"Ik ben blij dat het nieuws nu al bekend is, zodat ik me eerst volledig kan richten op het Italiaans elftal en het EK."

Conte wordt na Gianluca Vialli, Claudio Ranieri, Carlo Ancelotti en Roberto Di Matteo de vijfde Italiaanse manager van Chelsea.

Prijzen

Twintigvoudig Italiaans international Conte begon zijn loopbaan als trainer in 2006 bij Arezzo. Nadien was hij werkzaam voor Bari, Atalanta Bergamo, Siena en Juventus voordat hij in 2014 werd aangesteld als bondscoach van zijn vaderland.

Met Juventus won Conte in 2012, 2013 en 2014 de Italiaanse titel.

Chelsea-directeur Marina Granovskaja is blij met het jawoord van Conte. "Hij wordt gezien als een van de beste trainers. Het is ook mooi dat de benoeming rond is voor het einde van het seizoen, we kunnen ons nu gericht bezighouden met de toekomst."

"Dit moment wil ik ook aangrijpen om Guus Hiddink te bedanken. Hij doet het fantastisch."

Tiende plaats

Onder leiding van Hiddink is Chelsea naar de tiende plaats in de Premier League gestegen, waar het onder zijn voorganger José Mourinho nog vlak boven de degradatiezone stond. De Londenaren maken evenwel geen kans meer op een Europees ticket.

In maart werd Chelsea uitgeschakeld in zowel de Champions League als de FA Cup.