Volgens Gerard Piqué komt de Champions League-wedstrijd die FC Barcelona dinsdagavond afwerkt tegen Atletico Madrid op het perfecte moment.

"Zaterdag tegen Real Madrid speelden we slecht, we zijn daarom blij met deze uitdaging", blikte Piqué maandag tijdens een persconferentie vooruit op de eerste kwartfinale.

De Catalanen gingen met 2-1 onderuit in de Clasico die in het teken stond van een eerbetoon aan de overleden Johan Cruijff.

"We zullen tegen Atletico Madrid weer moeten laten zien waarom we elke prijs meer dan eens hebben gewonnen. Waarom het tegen Real in de tweede helft misliep, moeten we wel analyseren."

"Verder wil ik het niet meer over de Clasico hebben", aldus Piqué. "Wij gaan vol voor de triple."

"Toen Cruijff hier in 1988 trainer werd, was ons seizoen geslaagd als we de Clasico wonnen. Nu zijn de rollen omgedraaid, dat is de nalatenschap van Cruijff."

Krachtsverschil

Van een groot krachtsverschil zal volgens Piqué geen sprake zijn in de duels met Atletico.

"Ik denk dat beide teams weinig voor elkaar onder zullen doen. Wij willen vanaf de eerste minuut de bal hebben. Het wordt moeilijker dan tegen Real, want Atletico is de nummer twee van Spanje."

FC Barcelona-Atletico Madrid wordt dinsdagavond live uitgezonden door NU.nl en SBS6. Om 20.00 uur begint de voorbeschouwing, om 20.45 uur is de aftrap.