FC Twente heeft nog altijd geen akkoord bereikt met enkele schuldeisers, zo meldt de club maandag.

"Wel vindt er intensief overleg plaats en realiseren alle partijen zich de enorme tijdsdruk richting 1 mei. Van de ontwikkelingen worden de gemeente Enschede en de KNVB op de hoogte gehouden", aldus de landskampioen van 2010 in een verklaring op de clubsite.

Onder de vijftien schuldeisers bevinden zich de oud-voorzitters Joop Munsterman en Aldo van der Laan.

Het bereiken van een akkoord met de crediteuren lijkt noodzakelijk voor FC Twente om te voorkomen dat het licentie verliest.

De licentiecommissie van de KNVB trok in december de proflicentie van FC Twente al voorwaardelijk in vanwege de overeenkomst tussen de club en investeringsgroep Doyen.

Wanbeleid

De Tukkers zijn door wanbeleid in grote financiële problemen geraakt. De gemeenteraad van Enschede stemde eind vorig jaar in met een reddingsplan, waardoor Twente een faillissement kon voorkomen.

Voor 1 mei moet FC Twente niet alleen tot overeenstemming zijn gekomen met de schuldeisers, maar moet de club ook kunnen aantonen hoe het komend seizoen zonder verlies kan afsluiten.

Sowieso is de club uit Enschede nog in afwachting van een straf omdat het de jaarrekening over het seizoen 2014/2015 introk nadat bleek dat de transfer van Dusan Tadic niet goed was verwerkt.

De club kreeg vorig seizoen al twee keer drie punten in mindering omdat niet aan de financiële doelstellingen was voldaan.