Ronald Koeman had zondag geen goed woord over voor de arbitrage bij de uitwedstrijd van Southampton tegen koploper Leicester City.

De Nederlander ging met zijn 'Saints' met 1-0 onderuit in het King Power Stadium, maar dat had volgens de 53-jarige oefenmeester nooit mogen gebeuren.

"Ik zeg niet dat ze het niet verdienden, alle lof voor hen, maar als wij een strafschop krijgen en zij rood, dan winnen ze niet", foetert Koeman tegenover Sky Sports.

Volgens de coach werd een inzet van aanvaller Sadio Mané met de hand gekeerd door Danny Simpson. Later zou Robert Huth ook hands hebben begaan bij een voorzet van Charlie Austin.

"Het is al de derde keer op rij dat de scheidsrechter niet floot, terwijl iedereen het kon zien", aldus Koeman. "Eerst een overduidelijke penalty uit bij Stoke City, toen een overduidelijke penalty thuis tegen Liverpool en vandaag ook weer twee penalty's."

Europees voetbal

Koeman is zodoende van mening dat Southampton wordt benadeeld door de arbitrage in Engeland. "Het gaat om de titel in de Premier League en onze ambitie om Europees voetbal te halen. Maar als je voor de derde keer een overduidelijke strafschop niet krijgt, dan is het onmogelijk om Europa te halen."

Bij winst hadden de 'Saints' het gat met nummer zes West Ham United kunnen verkleinen tot één punt, maar met nog zes duels te gaan bezet Southampton nu de zevende plek die aan het einde van het seizoen wellicht geen recht geeft op Europees voetbal.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Premier League