Real Madrid-coach Zinedine Zidane was na afloop van de gewonnen 'Clasico' tegen FC Barcelona zeer lovend over zijn spelers. De Fransman kwam superlatieven tekort om de prestatie van zijn elftal te omschrijven.

"Ik ben blij met alles. In het begin hadden we het lastig, maar ik ben heel blij voor de fans en spelers want het is niet makkelijk om in Camp Nou te winnen", zei Zidane na de 2-1 zege van Real Madrid.

Cristiano Ronaldo bezorgde de 'Koninklijke' de winst in de 'Clasico' die in het teken stond van een eerbetoon aan de onlangs overleden Johan Cruijff. Zidane prees vooral de teamgeest van Real.

"Ik vond alles goed aan het optreden van mijn spelers. We toonden enorm veel inzet en ik was blij met zowel ons verdedigende en aanvallende spel."

"Er is niets beter dan naar een team te kijken dat eensgezind is en voor elkaar en de trainer vecht. We hebben goed gespeeld, drie punten gepakt en nu moeten we onze rust pakken en aan de Champions League-wedstrijd tegen VfL Wolfsburg gaan denken."

Keerpunt

Door de zege verkleinde Real de achterstand op Barcelona tot zeven punten. Zidane hoopt dat de zege het keerpunt kan zijn voor de Madrilenen.

"We hebben nog zeven punten minder dan Barcelona en het stap voor stap bekijken. Eerst moeten we Atletico Madrid passeren en dan zullen we zien wat er gebeurt."

"Het is belangrijk dat we ons telkens focussen op de volgende wedstrijd en nu is dat de kwartfinale van de Champions League. Pas daarna kunnen we weer denken aan de competitie. Maar deze zege is zeer belangrijk voor de rest van het seizoen en de teamspirit."

Luis Enrique

Verliezend coach Luis Enrique wilde niet te zwaar tillen aan de nederlaag van Barcelona. Volgens de 45-jarige Spanjaard moet zijn ploeg lering trekken uit het duel.

"Wat er is gebeurd, kan in elke voetbalwedstrijd gebeuren. Van nederlagen leer je ook weer."

Het verlies in de 'Clasico' betekende het einde aan een recordreeks van 39 opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag. Volgens Luis Enrique verdient Real complimenten voor hun spel.

"Ze hebben spelers die nooit opgeven en erg effectief verdedigen. In de eerste helft waren we desondanks superieur en kregen we meer kansen, maar na rust profiteerde Real in de omschakeling van ons vele balverlies."

Koploper Barcelona heeft nog een voorsprong van zes punten op nummer twee Atletico Madrid. Er zijn in Spanje nog zeven speelronden te gaan.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Primera Division