Voormalig voetballer en trainer Cesare Maldini is op 84-jarige leeftijd overleden. De Italiaan vierde in de jaren vijftig en zestig grootse successen met AC Milan.

Maldini speelde tussen 1954 en 1966 voor Milan en won met die club onder meer vier landstitels en de Europa Cup I in 1963. Vier jaar later sloot de verdediger zijn loopbaan als speler af bij Torino.

Na zijn spelersloopbaan ging Maldini aan de slag als coach. Hij was eerst assistent-trainer bij Milan en tussen 1972 en 1974 hoofdcoach. In 1982 werd hij assistent-bondscoach van Italië en was hij betrokken bij de wereldtitel in Spanje.

In de jaren 1990 vierde Maldini grootse successen met Jong Italië. Hij won drie Europese titels waarop de Italiaan werd aangesteld als bondscoach van het grote Italië voor het WK in 1998. 

De 'Squadra Azzurra' werd in Frankrijk in de kwartfinales uitgeschakeld na strafschoppen uitgeschkaled door de latere wereldkampioen Frankrijk.

Paraguay

In 2002 reikte Maldini als bondscoach van Paraguay tot de achtste finales op het WK in Japan en Zuid-Korea. Daarin was Duitsland te sterk. Ook was Maldini trainer bij onder meer AC Milan en Parma.

Cesare Maldini is de vader van Paolo Maldini, eveneens een legende bij Milan.