Trainer Phillip Cocu was zaterdagavond blij met de zege van PSV in de uitwedstrijd tegen AZ (4-2), maar baalde ervan dat zijn ploeg het naliet om aan het doelsaldo te werken.

PSV stond na ruim een uur spelen op een riante 4-0 voorsprong, maar uiteindelijk scoorde AZ nog tegen via Jop van der Linden en Muamer Tankovic.

"Ik ben niet blij dat die twee tegentreffers vielen. Dat verandert het beeld van de wedstrijd en we moeten dan spelen om de overwinning binnen te halen", aldus Cocu.

De trainer zag de slotfase anders verlopen dan hij had gewild. "We konden niet meer gaan jagen op nog een doelpunt en probeerden het tempo uit de wedstrijd te halen."

Cocu wilde echter niet alleen somberen. "AZ is een ploeg met kwaliteiten. We zijn goed met de kansen omgegaan. Met een aantal blessures en spelers die zich pas vrijdag weer op de training hebben gemeld, ben ik tevreden dat de ploeg zich na het verlies tegen Ajax heeft hersteld in deze lastige uitwedstrijd."

PSV is in ieder geval voor even weer koploper van de Eredivisie. De voorsprong op Ajax, dat zondagmiddag nog tegen PEC Zwolle speelt, is een punt.

Van den Brom

Aan de kant van AZ concludeerde trainer John van den Brom dat zijn ploeg het laat afweten tegen de topclubs. "We zijn voor de derde keer tegen de top drie met de neus op de feiten gedrukt. De stap die we heel graag willen zetten, hebben we nog niet gemaakt. Dat is een harde conclusie, maar ook een mooie uitdaging."

De trainer baalde vooral dat zijn ploeg er voor de supporters niet langer een mooie wedstrijd van kon maken. AZ blijft door het verlies vierde.

Van den Brom is hoopvol dat die missie slaagt. "Het kán, omdat we ervan uitgaan dat we volgende week weer compleet zijn. We kunnen dan weer ons eigen, vertrouwde spel spelen."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie