Trainer Giovanni van Bronckhorst was zaterdagavond na afloop van de simpele 3-0 overwinning van Feyenoord op Excelsior vooral blij met de manier waarop zijn elftal de strijd aanging.

''Dit is hoe je een wedstrijd moet beginnen. Na een paar minuten hadden we al een grote kans. Zo geef je de tegenstander niet het geloof dat er iets te halen valt'', aldus de coach in De Kuip tegen FOX Sports.

Van Bronckhorst refereerde aan de wedstrijd tegen Cambuur, toen Feyenoord geen sterke beginfase kende. ''Toen moesten we de wedstrijd in de tweede helft winnen, nu deden we dat gewoon al in de eerste helft."

Doelsaldo

Van Bronckhorst had alleen graag gezien dat Feyenoord meer had gescoord. De doelpuntenproductie van de Rotterdammers stokte in de zestigste minuut na de derde treffer. 

''Het doelsaldo kan ook belangrijk zijn en we hadden nog wel drie, vier keer kunnen scoren", vindt Van Bronckhorst. "De ploeg ging daar ook naar op zoek, maar het lukte helaas niet."

Door de 3-0 zege staat Feyenoord wel steviger op de derde plek in de Eredivisie. Zowel AZ (4-2 nederlaag) als FC Utrecht (1-1) slaagde er niet in om drie punten te pakken. 

Excelsior

Trainer Alfons Groenendijk van Excelsior was niet te spreken over het spel van de bezoekers. "De ploeg was apathisch. We hebben helemaal niets gecreëerd en de wedstrijd vanaf het begin weggegeven."

De Rotterdammers blijven door de nederlaag op de zestiende plek staan. "Als trainer ben ik daar ook verantwoordelijk voor. Dit moeten we maar snel vergeten en ervoor zorgen dat het de komende, beslissende wedstrijden beter gaat.''