De 'Clasico' tussen FC Barcelona en Real Madrid is zaterdagavond door een late treffer van Cristiano Ronaldo geëindigd in een 2-1 zege voor de bezoekers. Het duel stond in het teken van een eerbetoon aan de onlangs overleden Johan Cruijff.

In de tweede helft zette Gerard Piqué de Catalanen op voorsprong. Niet veel later was het Karim Benzema die voor de gelijkmaker zorgde. In de slotfase bezorgde Ronaldo zijn ploeg de zege.

Voorafgaand aan de wedstrijd in Camp Nou spraken de oud-voorzitters van Barcelona in een video lovende woorden over Cruijff.

Bij de opkomst van de spelers was er een eerbetoon aan de legendarische 'nummer 14' te zien op de tribunes. Vervolgens werd er een minuut stilte gehouden.

Door de zege verkleinde Real het gat met koploper FC Barcelona tot zeven punten. Nummer twee Atletico Madrid, dat eerder zaterdag met 5-1 van Real Betis won, geeft zes punten toe op de Catalanen. Er zijn in Spanje nog zeven speelronden te gaan.

Voor FC Barcelona kwam er een einde aan een recordreeks van 39 opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag.

Video: Eerbetoon aan Cruijff bij 'Clasico'

Benzema

In de eerste helft waren er weinig opwindende momenten in Camp Nou. De thuisploeg wilde een strafschop na een overtreding op Lionel Messi, maar die werd niet gegeven. Aan de andere kant schoot Ronaldo over uit een vrije trap.

De beste kans van de eerste helft was voor Benzema. De spits van de 'Koninklijke' schoot in kansrijke positie echter over.

Na rust was FC Barcelona dicht bij de 1-0, maar doelman Keylor Navas redde op een bekeken inzet van Messi. Even later was het wel raak, toen Piqué raak kopte uit een hoekschop.

Lang kon FC Barcelona niet genieten van de voorsprong. Na een aanval van Real was het uiteindelijk Benzema die met een halve omhaal trefzeker was.

Rood

In de slotfase werd een doelpunt van Gareth Bale afgekeurd. Vervolgens kreeg Sergio Ramos zijn tweede gele kaart en dus rood, maar de beste kansen bleven voor Real Madrid.

De Madrileense zege kwam er dan ook alsnog. Nadat Ronaldo al een keer de lat had geraakt, was hij vijf minuten voor tijd wel trefzeker. FC Barcelona was in het vervolg niet meer bij machte om de wedstrijd die in het teken stond van Cruijff met een positief resultaat af te sluiten.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Primera Division