FC Twente heeft zaterdagavond tegen Willem II een achterstand omgebouwd in een nipte zege. Het werd 3-2 voor de ploeg van René Hake.

FC Twente stond al na één minuut op achterstand nadat Erik Falkenburg raak schoot. Vlak voor rust drukte Ajax-huurling Lucas Andersen de bezoekers dieper in de zorgen: 2-0.

FC Twente knokte zich in de tweede helft onder leiding van Hakim Ziyech terug in de wedstrijd. De middenvelder schoot tien minuten na rust raak uit een vrije trap.

Chinedu Ede maakte een kwartier voor tijd in de rebound de gelijkmaker en het slotakkoord was weer voor Ziyech: de Marokkaans international verzilverde wederom een vrije trap en bezorgde zijn ploeg de drie punten. 

Willem II verzuimde te profiteren van het puntenverlies van Excelsior, dat met 3-0 onderuit ging bij Feyenoord. De Tilburgers staan op basis van doelsaldo nog wel op de vijftiende plek. FC Twente staat op de tiende plaats.

Heracles Almelo-FC Utrecht

Heracles Almelo en FC Utrecht zijn zaterdagavond weinig opgeschoten met een punt. De nummers zes en vijf van de Eredivisie speelden in Almelo met 1-1 gelijk.

Jaroslav Navratil bracht Heracles in de tweede helft aan de leiding, waarna Andreas Ludwig met een treffer voor de gelijkmaker zorgde.

Door de remise blijft FC Utrecht vijfde met 46 punten uit 28 wedstrijden. Heracles heeft een punt minder en staat zesde.

FC Utrecht had een overwicht in de beginfase, maar de beste mogelijkheden waren voor Heracles. Thomas Bruns schoot over en Ramon Zomer raakte met een kopbal de lat.

Vervolgens was het Willem Janssen die namens FC Utrecht van dichtbij doelman Bam Castro op zijn weg vond. Nog voor rust schoot Navratil namens de thuisploeg hard tegen de paal.

Navratil

Vroeg in de tweede helft waren Nacer Barazite en Sebastien Haller gevaarlijk voor FC Utrecht, maar Heracles scoorde. Navratil schoot knap raak uit een voorzet van Robin Gosens.

Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, want drie minuten later was het weer gelijk. Ludwig schoot raak voor de bezoekers uit Utrecht.

In het vervolg kregen beide ploegen nog kans om de zege binnen te slepen, maar er werd niet meer gescoord in het Polman Stadion.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie