De Graafschap en SC Cambuur hebben zaterdagavond in een vermakelijk duel met 2-2 gelijkgespeeld. Door de remise blijft de ploeg van trainer Marcel Keizer hekkensluiter in de Eredvisie.

Ted van de Pavert bezorgde De Graafschap een zwaarbevochten punt door een kwartier voor tijd de gelijkmaker te scoren na een blunder van doelman Harm Zeinstra, die de geblesseerde Leonard Nienhuis verving.

Van goed voetbal was nauwelijks sprake in Doetinchem. Door de grote belangen bleken nogal wat spelers aan beide kanten last te hebben van nervositeit. Gesteund door het fanatieke thuispubliek dwong De Graafschap in de eerste helft een licht overwicht af.

De thuisploeg kwam halverwege het eerste bedrijf op voorsprong via Vincent Vermeij, die ruim een week geleden debuteerde voor Jong Oranje. Maar nog voor rust zorgde Calvin Mac-Intosch voor de gelijkmaker namens Cambuur door raak te koppen uit een vrije trap van aanvoerder Jack Byrne.

Na een levendig begin van de tweede helft, met wat kansen over en weer, zorgde Kevin van Veen na ruim een uur voor een schrikreactie op de Vijverberg. De invaller, amper zeven minuten in het veld, trof fraai doel uit een vrije trap recht voor het Doetichemse doel: 1-2.

Wanhoopsoffensief

In het wanhoopsoffensief van De Graafschap ging Zeinstra in de fout. Hij tikte de bal voor de voeten Van de Pavert, die zonder het te beseffen de kostbare gelijkmaker liet aantekenen: 2-2.

Dankzij het gelijkspel behouden de 'Superboeren' een voorsprong van één punt op Cambuur: zeventien om zestien. Er zijn nog vijf wedstrijden te spelen in de Eredivisie.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie