Guus Hiddink liet zaterdag in het gewonnen duel met Aston Villa (4-0) drie spelers debuteren en de Nederlandse manager was zeer te spreken over de debutanten.

Alexandre Pato was de meest opvallende speler van de drie debutanten. De Braziliaan kwam in de winterstop op huurbasis over van Corinthians, dat hem eerder al uitleende aan São Paulo, maar speelde tegen Aston Villa pas voor het eerst namens Chelsea.

De aanvaller kwam halverwege de eerste helft in het veld voor Loïc Rémy en eiste meteen een hoofdrol op. Op slag van rust verdubbelde Pato de score uit een strafschop, nadat hij zelf werd onderuit gehaald in het strafschopgebied. 

Hiddink was erg blij met het optreden van de spits. "Het was goed om hem in te zien vallen. Dit was niet de zwaarste Premier League-wedstrijd, maar we zijn blij met zijn prestatie en we zullen hoe het verder gaat", zegt de Nederlander op de site van Chelsea.

"De spelers zien hoeveel arbeid hij verricht op het trainingsveld, dus die zijn erg blij voor hem. Ze herkennen zijn situatie en het was een opluchting dat hij zijn eerste goal maakte."

Complimenten

Hiddink gunde ook de talenten Jake Clarke-Salter en Matt Miazga speeltijd en deelde eveneens complimenten aan hen uit.

"We kunnen niets meer winnen en dat maakt het makkelijker hen te laten spelen. Het is goed om te zien hoe ze met de druk omgaan. Ik houd er altijd van om talenten in het team in te passen en nu hebben we de rest van het seizoen nog om dat vaker te doen."