Ronald Koeman neemt pas volgend seizoen een beslissing over zijn toekomst bij Southampton.

De Nederlander beschikt nog over een contract tot medio 2017 in het St. Mary's Stadium en schuift een besluit voorlopig nog voor zich uit, schrijft de 53-jarige oefenmeester in zijn column in De Telegraaf.

Koeman maakte in de zomer van 2014 de overstap van Feyenoord naar Southampton en eindigde in zijn eerste seizoen op de zevende plaats in de Premier League, waarmee de 'Saints' zich plaatsten voor de voorrondes van de Europa League.

Met nog zeven competitiewedstrijden te gaan bezet Koeman momenteel opnieuw de zevende plek, aan het einde van het seizoen wellicht weer goed voor Europees voetbal.

"We hebben inmiddels zeventien internationals en dat geeft aan hoe deze ploeg aan alle kanten groeit. Om die reden heeft de club mij een plan voor de komende vijf jaar voorgelegd", aldus Koeman. "Dat neem ik allemaal mee bij een beslissing over mijn toekomst, maar die zal pas volgend seizoen worden genomen."

Een langer verblijf sluit de Noord-Hollander, die het prima naar zijn zin heeft, echter allerminst uit. "Er zit nog genoeg schwung in het team van Southampton. Er is een ongelooflijke spirit in de selectie. De spelers doen er alles aan om beter te worden​."

Manager van de maand

De voormalige trainer van onder meer Ajax, Benfica, PSV en Valencia wordt in de Engelse media regelmatig in verband gebracht met de vacante managerspositie bij Chelsea, al lijkt de vertrekkende Italiaanse bondscoach Antonio Conte de beste papieren te hebben voor de opvolging van interim-coach Guus Hiddink.

Zondag gaat Koeman, die al drie keer werd verkozen tot manager van de maand in de Premier League, met Southampton op bezoek bij de verrassende koploper Leicester City.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League