FC Twente heeft de onlangs opgestapte bestuurder Gerald van den Belt gevraagd om de sportieve tak van de Eredivisieclub door te lichten.

De voormalige directeur legde begin maart zijn functie nog neer vanwege het kritische rapport van de onafhankelijke onderzoeker Ben Knüppe en zijn rol bij de omstreden transfer van Dusan Tadic.

Van den Belt zou door de Tukkers nu echter gevraagd zijn "om het voetbalbedrijf te analyseren en alle facetten daarvan door te lichten", weet Tubantia.

Ondanks zijn rol bij gevoerde wanbeleid mocht Van den Belt nog in een andere functie terugkeren bij FC Twente. "Niet geheel ondenkbaar lijkt dat de heer Van den Belt bij FC Twente zou kunnen blijven werken in een subalterne rol die geen bemoeienis met de KNVB en met financiën meebrengt", schreef Knüppe in zijn rapport.

De financieel geplaagde club ziet voor de oud-directeur nu een taak weggelegd binnen het technische gedeelte. Er is veel kritiek op de jeugdopleiding en de nummer elf van de Eredivisie zou op technisch gebied nu volledig aangewezen zijn op technisch directeur Ted van Leeuwen.

Geleden schade

FC Twente heeft de KNVB inmiddels al op de hoogte gesteld van de nieuwe werkzaamheden van Van den Belt, die in tegenstelling tot andere oud-bestuurders Joop Munsterman, Aldo van der Laan, Hein Trebbe, Hennie ten Hag en Joop de Winter niet persoonlijk aansprakelijk werd gesteld voor de geleden schade.

Eerder deze week legde wereldvoetbalbond FIFA nog een boete van ongeveer 170.000 euro op aan FC Twente, vanwege het toelaten van invloed van investeringsmaatschappij Doyen Sports.

"De uitspraak van de FIFA onderstreept nog eens de noodzaak om door te gaan met alle maatregelen die nodig zijn om het vertrouwen in FC Twente te herstellen", reageerde interim-directeur Onno Jacobs daarop.