Ronald Koeman hoopt dat Leicester City zondag onder de druk bezwijkt, wanneer de Nederlandse manager met zijn Southampton op bezoek gaat bij de verrassende koploper van de Premier League.

Leicester heeft met nog zeven wedstrijden voor de boeg een voorsprong van vijf punten op nummer twee Tottenham Hotspur en kan dus goede zaken doen met een overwinning op de 'Saints'.

Koeman weet echter dat de spanning steeds verder toeneemt bij de 'Foxes' van de Italiaanse coach Claudio Ranieri. "Ze vechten van de eerste tot de laatste minuut en ze geloven in de titel", analyseert Koeman vrijdag op zijn persconferentie. "Maar hoe dichter je bij het einde van de competitie komt, hoe groter de druk wordt."

"Zij zijn ook op hun hoede voor ons, want ze weten dat wij in staat zijn om iedereen te verslaan. Dat hebben we laten zien tegen Liverpool, tegen Manchester United en tegen Chelsea. We spelen met veel vertrouwen, maar beseffen dat het heel lastig wordt tegen een sterke tegenstander met veel individuele kwaliteit."

Eerder dit seizoen liet Southampton de zege nog glippen tegen Leicester, ondanks een 2-0 voorsprong. "We waren zestig minuten lang dominant en hadden kansen op de derde en vierde goal, maar zij lieten in die wedstrijd al zien dat ze een geweldige mentaliteit hebben. Ze gingen tot de laatste seconde door en uiteindelijk liep het uit op een 2-2 gelijkspel."

Titelstrijd

Ook toen was Koeman al onder de indruk van Leicester, dat zich inmiddels tot ieders verbazing heeft ontpopt tot de titelfavoriet in Engeland. "Toen was ik nog verrast door hun positie op de ranglijst. Het is ongelofelijk, alle lof dat ze nog altijd meedoen in de titelstrijd."

Waar Leicester zondag de ploeg van Koeman ontvangt, gaat naaste belager Tottenham Hotspur een dag eerder al op bezoek bij Liverpool. "Misschien valt er dit weekend wel een grote beslissing", aldus de 53-jarige Nederlander, die zich niet kan vinden in de analyse van Spurs-manager Mauricio Pochettino.

De voorganger van Koeman bij Southampton noemde zijn voormalige club één van de zeven overgebleven kanshebbers op de titel in Engeland. "Dat ben ik niet eens met Mauricio", lacht Koeman. "Het is natuurlijk leuk dat wij één van de zeven teams zouden zijn die nog meedoen om het kampioenschap. Bedankt Mauricio, maar zo zie ik het niet. Zoals ik het zie, gaat het tussen Tottenham Hotspur en Leicester City."

Waar Koeman wel gaat eindigen met Southampton, durft hij echter nog niet te voorspellen. "Alles is mogelijk. Het is belangrijk dat we ons niveau blijven halen. We strijden om Europees voetbal, dus de vijfde of zesde plaats. Daar moeten we ons op richten, niet op de eerste vier plekken."

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Premier League