Diego Costa is door de Engelse voetbalbond FA een extra wedstrijd geschorst naar aanleiding van het gedrag van de Chelsea-spits na zijn rode kaart tegen Everton in de FA Cup (2-0 nederlaag). Voor die rode kaart kreeg Costa eerder al twee wedstrijden schorsing opgelegd. 

In de slotfase van het duel in de kwartfinales van het Engelse bekertoernooi ontving de 27-jarige aanvaller een tweede gele kaart na een opstootje met Everton-middenvelder Gareth Barry.

Nadat de tot Spanjaard genaturaliseerde Braziliaan de rode kaart had gezien wilde hij niet direct het veld verlaten. Hij ging eerst verhaal halen bij scheidsrechter Micheal Oliver.

De manier waarop hij dit deed, was voor de FA reden om een onderzoek te starten. Vrijdag maakte de bond bekend dat Costa naast de extra wedstrijd schorsing ook een boete van twintigduizend pond, ruim vijfentwintigduizend euro, moet betalen.

Door de schorsing mist Costa de uitwedstrijden van de ploeg van Guus Hiddink in de Premier League tegen Aston Villa (zaterdag) en Swansea City (9 april). Door de schorsing moest hij eerder al de thuiswedstrijd tegen West Ham United (2-2) aan zich voorbij laten gaan.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League