Martin Jol vindt dat FC Twente de landstitel van 2010 in moet leveren als gevolg van het financiële wanbeleid dat in Enschede is gevoerd. De 60-jarige Hagenaar was destijds trainer van Ajax, dat beslag legde op de tweede plaats.

"Als je ziet wat de toenmalige machthebbers van FC Twente nu allemaal ten laste wordt gelegd, zouden ze Ajax die titel alsnog moeten geven", zegt Jol vrijdag in gesprek met de Volkskrant.

Jol haalde met Ajax destijds 85 punten, één punt te weinig om FC Twente van de titel af te houden.

In de afgelopen periode is naar buiten gekomen dat toenmalig FC Twente-bestuurders Joop Munsterman en Aldo van der Laan financieel onverantwoorde risico's namen. Hierdoor verkeert de club in zwaar weer en moet het zelfs vrezen dat het de licentie verliest.

Jol pakte in 2010 wel de KNVB-beker met Ajax. Bovendien loodste hij de Amsterdammers voor het eerst in vijf jaar naar de groepsfase van de Champions League.

"Zo'n titel is leuk. Maar ik ben al heel tevreden met wat ik bereikt heb."

Jol is tegenwoordig werkzaam als trainer van de Egyptische topclub Al-Ahly. Naast Ajax was hij werkzaam bij Roda JC, RKC Waalwijk, Tottenham Hotspur, Hamburger SV en Fulham.