Voetbal

Ferguson vindt dat Van Gaal steun United-fans verdient

Alex Ferguson roept de Manchester United-fans op Louis van Gaal te blijven steunen. De manager krijgt dit seizoen veel kritiek vanwege de wisselvallige resultaten.

"Het is doodeenvoudig om kritisch te zijn. Maar het is ook goed om realistisch te zijn", vertelt de 74-jarige Schot aan Sky Sports.

Volgens Ferguson, tussen 1986 en 2013 coach van United, is de grillige prestatiecurve namelijk eenvoudig te verklaren.

"Van Gaal heeft met blessures te maken gehad", springt Ferguson in de bres voor de Nederlander.

"Phil Jones kwam dit seizoen slechts in zeven duels in actie en ook Ashley Young, Antonio Valencia en Luke Shaw waren niet of nauwelijks inzetbaar. Dat zijn grote verliezen. Ongeacht welke club je bent: als je spelers van zulk kaliber mist, heeft dat impact op het team."

Zesde plaats

United bezet de zesde plaats in de Premier League en werd al uitgeschakeld in de Champions League en Europa League. De formatie van Van Gaal zit nog wel in de FA Cup, waarin West Ham United de opponent is in de kwartfinales.

Volgens Ferguson moeten de supporters niet vergeten dat de selectie van United in de afgelopen jaren nogal wat mutaties heeft ondergaan.

"Vijf spelers zijn bezig aan hun eerste seizoen op Old Trafford, waaronder Anthony Martial en Memphis Depay, twee grote beloften."

Zonnig

De Schot meent dat Van Gaal goed bij United past omdat hij jonge spelers voor de leeuwen durft te gooien.

"Hij liet negen talenten debuteren, de toekomst ziet er zonnig uit. United is de club in Engeland die een Marcus Rashford ontdekt én een kans geeft."

Het contract van Van Gaal op Old Trafford loopt medio 2017 af. Verschillende Engelse media meldden de laatste maanden dat José Mourinho in de coulissen staat om de Nederlander komende zomer op te volgen.

Bekijk de stand en het programma in de Premier League

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie